Eric van Dam: 'Heel veel vrouwen zijn boos op mij'

Paramaribo - Via datingsites had de 66-jarige Eric van Dam binnen tien jaar intieme relaties met ruim vierhonderd donkere vrouwen, overigens zijn smaak. De meeste van de vrouwen, Afrikaanse, Antilliaanse en Surinaamse, zitten in Nederland.

Enkele weken geleden werd er een e-mailcampagne tegen hem opgestart. Op internet en in e-mails werd hij afgeschilderd als een harteloze, gemene, vieze ‘aidsverspreider’ en een zakkenvuller. Deze virtuele doorstuurcampagne bleef niet zonder effect: hij wordt overal herkend en vaak, vooral op straathoeken, krijgt hij lelijke woorden toegeschreeuwd.” Heel veel vrouwen zijn boos op mij, ze hebben zich gebundeld en vallen mij op deze manier aan”, zegt Van Dam.
De Ware Tijd ging het verhaal achter dit verhaal na. Wat is waar en waarom? Eric is een geboren en getogen Amsterdammer, woont al jaren in het Nederlandse stadje Almere en sinds mei vertoeft hij in Suriname. De Almeerder is longpatient en is voor langere tijd in Suriname omdat het klimaat hem goed doet. Zijn eerste kennismaking met Suriname was in september 2010, toen hij een hele maand in Suriname bleef om na te gaan of zijn longen goed zouden reageren. Zijn longen, maar ook zijn intieme leven deed het prima. Uit zijn dokterskaart blijkt dat hij op 20 mei 2011 voor het laatst een longonderzoek heeft gedaan in het Flevoziekenhuis. Ook heeft hij dit jaar tweemaal een hiv- antilichamentest gedaan, beide met een negatieve uitslag.-.(dwt)