Klacht en schadeclaim tegen Surinaamse advocaat

PARAMARIBO, 1 nov – De Amerikaanse ondernemer Ronald Arrington heeft een schadeclaim ingediend tegen advocaat Lesley Rodgers. Volgens Arrington, directeur van het in Texas gevestigde Plant Painting & Maintenance Inc., is hij voor de gek gehouden. Arrington wil ruim driehonderdduizend dollar.

Hij voelt zich genomen in een rechtszaak tegen het Surinaamse schoonmaakbedrijf Marizo. De zaak werd in eerste instantie verloren en Rodgers deelde zijn cliënt mee hoger beroep te hebben aangetekend. Arrington kwam er achter dat daar niets van klopte. Hij heeft ook een aanklacht ingediend bij de Orde van Advocaten. “We hebben de klacht ontvangen en deze zaak heeft onze aandacht”, zegt deken van de orde, Stanley Marica, tegenover de Ware Tijd.

De rechtszaak tegen Marizo betrof gezamenlijk schoonmaakwerk voor multinational Esso. Het Amerikaanse bedrijf zegt nog ruim honderd en vijftigduizend dollar tegoed te hebben bij Marizo. “Vijf jaar lang heeft Rodgers mij misleid”, zegt Arrington. De advocaat zou verzuimd hebben belangrijke getuigen op te roepen. Ook getroostte hij zich niet de moeite op zittingen te verschijnen. Arrington verwacht minimaal een schorsing . En geld. (DWT)